Zaakwaarnemer bevestigt: FC Groningen, NEC en Vitesse tegenover elkaar

Zaakwaarnemer bevestigt: FC Groningen, NEC en Vitesse tegenover elkaar

06-01-2022 14:04 Laatste update: 14:06
18

FC Groningen, NEC en Vitesse hebben alle drie dezelfde speler in het vizier. Lille OSC-middenvelder Cheikh Niasse staat in de belangstelling van de drie Eredivisie-clubs, bevestigt zijn zaakwaarnemer Moustapha Kamara tegenover RTV Noord.

Niasse speelde sinds augustus 2019 zes wedstrijden voor het eerste elftal van Lille, dat hem tussentijds ook aan Panathinaikos uitleende. Volgens RTV Noord is zijn naam afgelopen zomer al gevallen bij FC Groningen, dat Gabriel Gudmundsson aan de kampioen van de vorige Ligue 1-jaargang verkocht.

Wedden

Meer odds

Aangezien Niasse bij Lille niet veel aanspraak op speelminuten heeft, is de kans groot dat hij verder gaat kijken en in Nederland belandt: FC Groningen kent hem dus al langer, maar ook Vitesse-trainer Thomas Letsch zou hem al gesproken hebben. "Ik denk dat de kans groot is dat hij zijn loopbaan in Nederland vervolg", denkt zijn belangenbehartiger. "Dat we denken dat het goed voor hem is om zijn carrière in de Eredivisie te vervolgen, komt vanwege de spelopvatting in Nederland en de sportieve kansen die Cheikh daar heeft."

Bronnen melden aan VoetbalPrimeur dat er inderdaad interesse is van Groningen, NEC en Vitesse, maar dat er ook vanuit Frankrijk belangstelling is voor Niasse. Daarnaast wil Lille zijn contract graag verlengen, maar dat komt nog niet echt van de grond.

Zij nog anderhalf jaar doorlopende contract in Lille kan eventueel een complicerende factor worden. Dit zal waarschijnlijk met een 'goed bod' afgekocht moeten worden.