ED: Schmidt wil flinke vinger in de pap wat betreft aankoopbeleid bij PSV

ED: Schmidt wil flinke vinger in de pap wat betreft aankoopbeleid bij PSV

11-01-2022 14:14
93

Het is nog altijd niet duidelijk of Roger Schmidt zijn aflopende contract gaat verlengen bij PSV. Het Eindhovens Dagblad ziet een aantal belangrijke 'gesprekspunten' voor de Duitse trainer en de Eredivisie-koploper, waaronder het transferbeleid.

Zo wil PSV nog meer inzetten op eigen jeugd en het aantrekken van spelers die via de beloften in de Keuken Kampioen Divisie kunnen doorgroeien. Schmidt daarentegen had afgelopen zomer liever al wat meer transferactiviteit rond het eerste elftal gezien, weet het ED.

Volgens de regionale krant 'denkt Schmidt graag groot en bijvoorbeeld de extra dertig miljoen euro via het nieuw op te zetten partnerfonds wekt bij hem nog niet de indruk dat PSV hiermee een enorme slag slaat'. Immers, voor buitenlandse clubs is dat ook geen heel groot bedrag. Bovendien kan de Nederlandse topclub het geld 'strategisch en voor de lange termijn inzetten', maar zullen er geen grote risico's genomen worden. 'Het kopen van spelers van pakweg vijf tot tien miljoen euro met deze middelen is bijvoorbeeld niet direct voorzien. Dat zal moeten gebeuren via de reguliere opbrengsten uit spelersverkopen.'

Daarnaast wil Schmidt een flinke vinger in de pap wat betreft het aankoopbeleid, maar PSV houdt de regie graag in eigen hand. De oefenmeester heeft logischerwijs de nodige inspraak, maar directeur voetbalzaken John de Jong blijft eindverantwoordelijk en moet de clubkoers bewaken, benadrukt het ED.

Algemeen directeur Toon Gerbrands vertelde in Voetbal International dat Schmidt nog altijd 'de nummer één' is voor PSV. Hij predikt geduld rond een contractverlenging van de coach.