Fortuna Sittard presenteert nieuwe aanvaller: Blij om hier te zijn

Fortuna Sittard presenteert nieuwe aanvaller: "Blij om hier te zijn"

Fortuna Sittard heeft een nieuwe aanvaller gepresenteerd. De club neemt Jordan Botaka tot het einde van het seizoen over van AA Gent. Bij de deal zit geen optie tot koop.

"We waren al enige tijd op zoek naar meer mogelijkheden voor op de flanken", reageert technisch manager Sjoerd Ars van Fortuna op de clubsite. "Met de snelheid en creativiteit van Jordan hebben we nu een extra wapen in huis gehaald. Wij hebben er alle vertrouwen in dat hij met zijn ervaring in diverse sterke competities een meerwaarde gaat zijn voor ons."

Botaka is 'blij om hier te zijn'. De aanvaller speelde in Nederland voor Excelsior en is dus een oude bekende. Bij AA Gent kwam hij niet meer in de plannen voor.  "Een frisse start, een nieuw begin voor mezelf. Ik ken de competitie en het voelde gewoon goed om terug te keren naar Nederland. Fortuna Sittard kwam op het juiste moment in mijn carrière, dus toen de kans zich voordeed was de keuze snel gemaakt."

Door de komst van Botaka staat de deur open voor een vertrek van Emil Hansson, die op weg is naar Heracles Almelo, zo meldde VoetbalPrimeur al.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s