'Net voordat ik bij Australië begon, wilde Van der Sar me naar Ajax halen'

'Net voordat ik bij Australië begon, wilde Van der Sar me naar Ajax halen'

29-01-2022 07:25 Laatste update: 07:27
6

René Meulensteen maakte tijdens het Alex Ferguson-tijdperk carrière bij Manchester United, stond kort op eigen benen bij onder meer Bröndby, Anzhi Makhachkala en Fulham en is nu tijdelijk bondscoach van Australië, maar werkte nooit in de Eredivisie. Die kans kreeg hij in 2018 wel, toen Erik ten Hag werd aangesteld bij Ajax.

Algemeen directeur Edwin van der Sar – een oude bekende uit zijn Manchester United-tijd – wilde de 57-jarige Brabander naar Amsterdam halen. "Net voordat ik bij Australië begon, wilde Van der Sar me naar Ajax halen als assistent van Erik ten Hag, maar ik had toen mijn woord al aan Graham Arnold (de oud-spits van onder meer Roda JC en NAC Breda is nog steeds bondscoach van Australië, red.) gegeven. Dat kom ik dan na", vertelt hij aan De Telegraaf.

Door een positieve coronatest van Arnold was Meulensteen deze week tijdelijk de eindverantwoordelijke bij het WK-kwalificatieduel met Vietnam. The Socceroos staan na zeven van de tien speelrondes op plek drie in hun poule, achter Saudi-Arabië en Japan: die plek zou play-offvoetbal tot gevolg hebben, maar directe kwalificatie ligt ook nog altijd binnen handbereik. "Het is mijn grote doel om met Australië naar het WK te gaan. Dan heb ik niet alleen in het clubvoetbal het hoogst haalbare meegemaakt, maar ook in het landenvoetbal", aldus Meulensteen.

Die ambitie is momenteel belangrijker dan werken in zijn geboorteland. "Ik heb een paar keer de kans gehad om bij een Nederlandse club te werken, maar het is er nooit van gekomen. Misschien dat het alsnog een keer gebeurt. Het is voor mij echter geen must."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie