Everton strikt na Van de Beek ook Alli: 'Misschien is hij voor de breedte gehaald'

Everton strikt na Van de Beek ook Alli: 'Misschien is hij voor de breedte gehaald'

02-02-2022 12:56
63

Donny van de Beek kwam op voorspraak van manager Frank Lampard naar Everton, maar niet veel later streek ook Dele Alli neer op Goodison Park. Hedwiges Maduro houdt zijn hart vast voor de oud-Ajacied, die tot het einde van het seizoen wordt gehuurd van Manchester United.

Kees Luijckx denkt dat Van de Beek op de hoogte moet zijn geweest van de komst van Dele Alli. "Anders ben je echt schandalig bezig als club", zegt de oud-speler van onder meer AZ bij Voetbalpraat op ESPN. Toch heeft Maduro zijn twijfels. "Als jij tegen hem zegt: 'we halen Dele Alli', dan wil hij misschien helemaal niet komen. Ik denk niet dat je dat zomaar zegt."

Volgens Maduro zou het niet de eerste keer zijn dat The Toffees zo handelen. "Het is hetzelfde als met Davy Klaassen toen. Een dag later haalden ze in één keer ook Gylfi Sigurdsson, en die speelde. Misschien heeft Van de Beek dat ook, al is Lampard wel een trainer die van voetbal houdt." Maduro uit desondanks zijn zorgen. "Er wordt vaak gezegd: we zien Van de Beek op de tien-positie. Prima, goed gevoel bij, gaan we doen. Een dag later hebben ze hetzelfde gesprek met Alli… Ik zweer het, zo gaat het. Een buitenkansje. En dan heb je er twee..."

"Misschien gaan ze allebei spelen, maar misschien is Van de Beek voor de breedte gehaald in de zware Premier League. Daarnaast is Everton niet één van de betere ploegen in Engeland, dus je komt vaak op eigen helft te spelen", vervolgt Maduro, die vreest dat de overstap niet goed uitpakt. "Ik denk dat hij qua type spel beter naar Manchester City had kunnen gaan."