Overmars in de fout: 'Als iemand niet op dickpic zit te wachten, is het strafbaar'

Overmars in de fout: 'Als iemand niet op dickpic zit te wachten, is het strafbaar'

07-02-2022 19:32
259

Als Marc Overmars dickpics heeft gestuurd naar een medewerkster van Ajax, dan heeft hij zich schuldig gemaakt aan een strafbaar feit. Dat laat advocate Clarice Stenger weten aan RTL Boulevard.

Het Parool meldde maandagmiddag dat de vertrokken directeur voetbalzaken 'stalkingachtig' gedrag jegens een vrouwelijke medewerker van Ajax vertoonde. Ook zou Overmars haar berichtjes hebben gestuurd met onder meer 'dickpics', bevestigden ingewijden aan de krant.

Waar de juridische gevolgen van zijn grensoverschrijdende gedrag eerder beperkt leken te blijven, verandert de berichtgeving van Het Parool de zaak. "Je krijgt de vraag of het strafbaar is wat hij heeft gedaan", reageert Strenger in de uitzending van RTL Boulevard. "Het sturen van een dickpic als iemand daar niet op zit te wachten, is strafbaar", benadrukt zij.

Vooralsnog zou geen aangifte zijn gedaan tegen Overmars. Ajax maakte zondagavond bekend dat de directeur is vertrokken, omdat hij gedurende een langere periode grensoverschrijdende berichten naar vrouwelijke collega's bij Ajax stuurde.