Antony als leermeester: 'Als ik hem aankan, lukt de rest van de Eredivisie ook'

Antony als leermeester: 'Als ik hem aankan, lukt de rest van de Eredivisie ook'

09-02-2022 19:27
46

Jong Ajax-back Anass Salah-Eddine leek in januari op weg naar Sparta Rotterdam, maar Ajax wilde hem niet laten gaan. Hij ziet het niet als een gemiste kans, aangezien hij geregeld op trainingen te maken heeft met Antony.

De negentienjarige vleugelverdediger ziet het enerzijds als een compliment dat Ajax hem wil behouden, anderzijds baalt hij dat hij niet wekelijks in de Eredivisie kan schitteren. Verdedigen tegen Antony maakt een hoop goed. "Dat is een goede oefening. Als ik hem aankan, moet de rest van de Eredivisie ook lukken", lacht Salah-Eddine in gesprek met Voetbal International. "Antony is zó lichtvoetig, technisch en snel, dat is heel gevaarlijk. Het zijn moeilijke duels, maar het is wel heel leerzaam. Het een-tegen-een verdedigen is een punt waar ik nog beter in wil worden."

Vorig jaar raakte Salah-Eddine ernstig geblesseerd, toen hij zijn kuitbeen brak en zijn enkelbanden scheurde. De linksback revalideerde acht maanden en speelt inmiddels weer wekelijks bij Jong Ajax. "Ik probeer te genieten op het veld, ik besef nu veel beter hoe bijzonder het allemaal is. Mentaal ben ik sterker, maar ook fysiek ben ik flink gegroeid."

Naar eigen zeggen heeft de gym hem gevormd. "Ze krijgen me nu niet meer omver. Oké, alleen Brian Brobbey misschien", aldus Salah-Eddine.