Laten we problemen Inter een voor- en achternaam geven: Stefan de Vrij

"Laten we problemen Inter een voor- en achternaam geven: Stefan de Vrij"

15-02-2022 11:36
150

De basisplaats van Stefan de Vrij staat op de tocht bij Internazionale voor de Champions League-clash met Liverpool van woensdag. Dat schrijven onder meer Tuttosport en La Gazzetta dello Sport, die zeer kritisch zijn over de recente prestaties van de dertigjarige Nederlander.

Inter speelde zaterdag gelijk in de Serie A-topper tegen Napoli, nadat De Vrij een strafschop veroorzaakte. De verdediger ging onhandig op de voet van Victor Osimhen staan. Het was niet zijn eerste slippertje in de laatste weken, benadrukt La Gazzetta, verwijzend naar de goal van Lazio-spits Ciro Immobile, de treffer van Juventus-middenvelder Weston McKennie tijdens de Italiaanse Super Cup en het weinig overtuigende optreden van De Vrij in de stadsderby met AC Milan.

'Houston, we hebben een probleem', concludeert de roze sportkrant. 'De Vrij lijkt zichzelf niet meer. En als de steunpilaar van de defensie lijdt, dan voelt het hele team van de Nerazzurri de klap. De Nederlandse mandekker, de stille leider van een achterhoede, beleeft een moeilijk seizoen. Het optreden in Napels toont vooral zijn tekortkomingen in grote wedstrijden aan.'

De Vrij was vorig seizoen nog een belangrijke kracht in het team dat de Scudetto won, maar nu ligt hij onder vuur. Tuttosport verwacht dat De Vrij op de bank moet beginnen tegen Liverpool, als Alessandro Bastoni tenminste op tijd fit is. "Laten we de problemen een voor- en achternaam geven: Stefan de Vrij", deed Sandro Sabatini na Napoli - Inter een duit in het zakje bij Pressing Serie A.

Daarnaast plaatst La Gazzetta vraagtekens bij de toekomst van De Vrij in Milaan. 'Zijn contract loopt af in 2023 en hij wordt begeleid door Mino Raiola...' De voormalig Feyenoord-verdediger speelt sinds 2018 voor Inter, dat hem overnam van SS Lazio.