'Ik had Messi bestudeerd en wist dat hij de bal links zou schieten'

'Ik had Messi bestudeerd en wist dat hij de bal links zou schieten'

16-02-2022 16:49
21

Thibaut Courtois stopte de strafschop van Lionel Messi, maar is daar zelf allesbehalve verbaasd over. De doelman van Real Madrid wist van tevoren al dat de bal er niet in zou gaan, vertelde hij achteraf eerlijk. 

Courtois baalt wel van de nederlaag, vooral omdat die pas in de 94e minuut tot stand kwam. "Ik hoopte om met een 0-0 op zak naar Bernabeu te kunnen gaan", zei Courtois. "Maar er verandert eigenlijk niet zoveel voor de terugwedstrijd. Met die nieuwe regel in verband met de uitgoals moet je sowieso winnen." Uitdoelpunten tellen niet meer dubbel.

Dat Courtois de strafschop van Messi stopte, is geen toeval. "We hadden de penalty's van Messi bestudeerd. Het afgelopen jaar miste hij er een paar die hij naar rechts schoot. Ik dacht: dit is een grote wedstrijd, hij zal nu wel naar links gaan."

Terugwedstrijd
In de terugwedstrijd in Madrid moet Real een 1-0 achterstand goedmaken. "Als PSG opnieuw offensief wil spelen, zullen we een manier moeten vinden om dat op te vangen en om zelf ook kansen te creëren", zei Courtois. "We creëerden geen kansen. Als je geen kansen creëert, dan kan je niet winnen."