Mogelijke Overmars-vervanger Huiberts: 'Focus ligt op AZ, zou niet chic zijn'

Mogelijke Overmars-vervanger Huiberts: 'Focus ligt op AZ, zou niet chic zijn'

19-02-2022 07:18
131

Een overstap van Max Huiberts van AZ naar Ajax is op dit moment niet aan de orde. De technisch directeur van de Alkmaarders is niet bezig met een mogelijke functie bij de Amsterdamse rivaal, die een opvolger zoekt voor Marc Overmars.

"Nee, want ik zou het persoonlijk ook niet prettig vinden als mensen die bij een werkgever zitten bezig zijn met andere gedachtes", reageert Huiberts bij De Aftrap. "Ik ben met mijn gedachten bij AZ." De voormalig aanvaller is sinds 2016 de technisch directeur van de Noord-Hollanders, waar hij eerder al als hoofdscouting werkzaam was.

"Op dit moment ben ik werknemer van AZ. Ik heb helemaal niet de behoefte om ergens anders aan te denken. Ik ben ook niet gebeld. Dat maakt het ook makkelijker", vervolgt Huiberts, die benadrukt dat er nog genoeg doelen zijn te behalen in Alkmaar. "Wat versta je onder ambitie? Bij AZ is er ook nog genoeg te winnen en te bereiken. Ik ben zeker nog niet klaar bij AZ."

Is Huiberts dan wel gestreeld door de interesse? "Dat is inherent aan succes bij een organisatie of club. Als je het goed doet, zal je ongetwijfeld ergens genoemd worden. Dat is niet zo raar. Mijn focus ligt op AZ en daar ben ik iedere dag heel wat uurtjes mee bezig."

De vraag wat hij zou doen als Ajax belt, wuift Huiberts weg. "Daar hoef ik geen antwoord op te geven, omdat het niet relevant is en niet chic naar AZ."