Sneer naar Bosz na Lyon-vertrek: 'Konden niet goed met elkaar opschieten'

Sneer naar Bosz na Lyon-vertrek: 'Konden niet goed met elkaar opschieten'

22 February - 11:55
18

Xherdan Shaqiri heeft nog een kleine sneer uitgedeeld aan Olympique Lyon-trainer Peter Bosz. De aanvaller kwam amper aan spelen toe bij Les Gones en hij wijt zijn vertrek mede aan de Nederlander.

Shaqiri tekende onlangs bij Chicago Fire en werd maandag gepresenteerd door de MLS-club. Daar ging de dertigjarige Zwitser ook kort in op zijn vertrek bij Lyon. "Ik wil het niet te veel over Lyon hebben. Ik praat liever over Chicago. Maar er speelde een aantal dingen met de trainer. Zowel tactisch als persoonlijk konden we niet zo goed met elkaar opschieten", aldus de oud-speler van onder meer Bayern München en Liverpool.

Shaqiri kon de hoge verwachtingen bij de ploeg van Bosz niet inlossen. De honderdvoudig international kwam voor zes miljoen euro over van Liverpool, maar het bleef bij zestien wedstrijden voor L'OL, waarin hij twee keer scoorde en drie assists gaf. "We gebruikten Shaqiri op de rechterflank in het begin. Maar we waren niet zo dominant, gaven veel ruimte weg en moesten ook veel verdedigen. Ik denk niet dat hij daar goed in is", liet Bosz vorige week al weten.

"Hij is een echte nummer tien, die tussen de linies speelt. Je kunt wel zeggen dat hij in dat opzicht onze beste speler was, met zijn geweldige techniek en inzicht. Maar er lopen veel spelers rond die op die positie uit de voete kunnen", aldus de Nederlander.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s