Voormalig Feyenoorder maakt na 423 dagen bijzondere rentree op de velden

Voormalig Feyenoorder maakt na 423 dagen bijzondere rentree op de velden

22 February - 17:47
19

Omar Elabdellaoui speelde maandagavond voor het eerst sinds 423 dagen weer in een officiële voetbalwedstrijd. De voormalig vleugelverdediger van Feyenoord, die nu onder contract staat bij Galatasaray lag lang uit de roulatie met een slepende oogblessure.

Op Oudjaarsavond in 2020 liep Elabdellaoui schade op aan zijn beide ogen. Een zwaar stuk vuurwerk ontplofte nabij het gezicht van de verdediger, die daarna nooit meer leek te kunnen voetballen. Hij kon immers niets zien. Elabdellaoui, die in het seizoen 2012/2013 door Manchester City aan Feyenoord werd verhuurd, onderging elf operaties.

Die hadden uiteindelijk succes. Maandagavond speelde Elabdellaoui als basisspeler mee in de competitiewedstrijd van Galatasaray tegen Göztepe (2-3 winst) en maakte de negentig minuten vol. Na afloop stond hij zeer geëmotioneerd de Turkse pers te woord.

"Ik heb een zware tijd gehad", vertelt de dertigjarige vleugelverdediger. "Het was een zware blessure en ik heb veel geleden. Nu sta ik weer op het veld en kan ik doen wat ik het allerleukste vind. Het was alsof mijn droom voor de tweede keer uitkwam", sloot hij zichtbaar aangedaan af.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s