'Geruchten over Cruijff en Ajax wakkeren aan, Barça heeft echter voorrang'

'Geruchten over Cruijff en Ajax wakkeren aan, Barça heeft echter voorrang'

28-02-2022 16:40
61

In navolging van Mundo Deportivo heeft ook Marca melding gemaakt van Ajax-geruchten rondom Jordi Cruijff. De Amsterdammers zouden hem op het oog hebben als nieuwe directeur voetbalzaken, na het vertrek van Marc Overmars.

Cruijff is momenteel als adviseur werkzaam bij FC Barcelona, waar hij instapte nadat familievriend Joan Laporta de presidentsverkiezingen won. Zijn contract in Camp Nou loopt echter na dit seizoen af en Ajax heeft hem op het oog, meldde Mundo Deportivo en meldt nu ook Marca.

Of Ajax kans van slagen heeft als het zijn interesse doorzet, is echter nog maar de vraag. Volgens de Madrileense krant is Barcelona de eerste optie van Cruijff en wil hij eerst weten wat de Catalanen van plan zijn voordat hij een beslissing neemt over zijn toekomst. Sportief directeur Mateu Alemany lijkt in hem een belangrijke pijler onder het nieuwe Barcelona – met trainer Xavi als boegbeeld – te zien: het ligt dus in de lijn der verwachting dat Cruijff een nieuw contract aangeboden krijgt.

Voormalig Barça-speler en negenvoudig Oranje-international Cruijff werd in 1974 geboren in Amsterdam en speelde bij Ajax in de jeugd, maar bracht zijn profcarrière buiten Nederland door. Zijn vader Johan Cruijff geldt bij zowel Ajax als FC Barcelona als clublegende.