'Nederlander Frimpong wekt interesse van Bayern München in Duitsland'

'Nederlander Frimpong wekt interesse van Bayern München in Duitsland'

1 March - 13:26
17

Voor Jeremie Frimpong wordt het Bundesliga-duel van Bayer Leverkusen bij Bayern München van zaterdag extra pikant. Volgens Sport1 staat de 21-jarige Nederlander namelijk in de belangstelling van Der Rekordmeister.

Met zijn aanvallende speelstijl past de rechtsback perfect in de speelwijze van Bayern-trainer Julian Nagelsmann, stelt de Duitse sportzender. Frimpong moet de Bundesliga-kampioen van meer opties voorzien, want Nagelsmann zou Benjamin Pavard in de toekomst vooral als centrale verdediger willen opstellen.

Frimpong, die eerder in de jeugd van Manchester City speelde, maakte vorige zomer voor elf miljoen euro de overstap van Celtic naar Leverkusen. Bij Die Werkself groeide hij al snel uit tot een belangrijke kracht. In 31 officiële duels was hij al goed voor twee doelpunten en acht assists. De in Amsterdam geboren Frimpong zou nu minstens dertig miljoen euro moeten opleveren. Hij heeft nog een contract tot medio 2025.

Sport1 benadrukt dat er nog geen gesprekken zijn gevoerd over een mogelijke transfer. Bayern heeft met Ridle Baku (VfL Wolfsburg) en Sergiño Dest (FC Barcelona) nog twee andere opties op het oog. Bovendien dreigt er forse concurrentie voor Frimpong. Ook Borussia Dortmund en topclubs uit Engeland en Spanje zouden de Nederlander in het vizier hebben.

Frimpong woonde tot zijn zevende in Amsterdam en werd na een emigratie naar Engeland opgepikt door Manchester City. Hij komt momenteel ook uit voor Jong Oranje.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s