Gouden toekomst De Ligt voorspeld: 'Hij wordt de beste verdediger ter wereld'

Gouden toekomst De Ligt voorspeld: 'Hij wordt de beste verdediger ter wereld'

4 March - 11:51
63

Jaap Stam is lovend over de ontwikkeling van Matthijs de Ligt bij Juventus. De voormalig verdediger van onder meer Manchester United, AC Milan en SS Lazio denkt dat de Nederlander uitgroeit tot 's werelds beste op zijn positie. 

Het doet Stam goed om te zien dat De Ligt zijn plek gevonden heeft bij Juventus. Volgens hem speelt in de Serie A de crème de la crème van de verdedigers. "In Italië hebben altijd goede verdedigers gespeeld. Meestal de besten", zegt hij in gesprek met de Italiaanse journalist Alfredo Pedulla. "Ik denk ook dat De Ligt de beste verdediger ter wereld wordt. Hij is het heden en de toekomst van het Nederlands elftal. Met hem erbij kan Oranje zeer succesvol worden."

Zelf heeft Stam nog banden met Italië. Na zijn ontslag bij FC Cincinatti zit de oud-international zonder club en hij sluit het niet uit in de Serie A aan de slag te gaan. "Ik ben het land zeker niet vergeten. Ik ben bereid om naar ieder aanbod te luisteren, maar het sportieve aspect gaat boven alles. Zelfs boven het salaris. Ik kijk niet meer zo naar de clubnaam of de financiën, het vooruitzicht is belangrijker."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s