Verweij over talent: 'Duurt niet lang meer voor hij een contract tekent bij Ajax'

Verweij over talent: 'Duurt niet lang meer voor hij een contract tekent bij Ajax'

05-03-2022 07:47 Laatste update: 12:06
129

Rayane Bounida (16) gaat spoedig een contract tekenen bij Ajax. De RSC Anderlecht-parel heeft een nieuw contractvoorstel van de Belgische club geweigerd en het is een kwestie van tijd voordat hij naar Amsterdam verkast.

"Volgens mij duurt het niet heel lang meer totdat hij een contract gaat tekenen bij Ajax", begint Ajax-watcher Mike Verweij in de Kick-off Podcast van De Telegraaf. "Dat hij heel veel geld gaat krijgen voor een jonge speler, dat klopt. Anderlecht wilde weinig betalen en Ajax misschien wel veel te veel. In september heeft hij een rondleiding en een presentatie gekregen van Overmars en Van der Sar op De Toekomst. Hij wordt op dit moment begeleid door Mo Nouri, het broertje van Appie."

Chef port Marcel van der Kraan zag Bounida al op zeer jonge leeftijd live aan het werk. "Ik heb hem gezien toen hij acht of negen jaar oud was, op het Robin van Persie International Tournament. Daar liep een jongentje en toen zeiden de scouts van Feyenoord al, om tien uur 's ochtends na de eerste wedstrijd: daar loopt de speler van het toernooi. Dat ventje was fenomenaal goed. Na twee dagen werd hij door de jury en Robin van Persie zelf gekozen tot de ster van het weekend."

De aanstaande transfer van Bounida naar Ajax hangt al langere tijd in de lucht. Het lijkt een kwestie van tijd totdat Ajax de deal gaat bevestigen.