'Je hebt niets te verkopen, Vitesse is misschien wel ten dode opgeschreven'

'Je hebt niets te verkopen, Vitesse is misschien wel ten dode opgeschreven'

11-03-2022 19:14
127

De toekomst van Vitesse is hoogst onzeker nu eigenaar Valeri Oyf de club wil verkopen. Chef voetbal Valentijn Driessen van De Telegraaf maakt zich zelfs zorgen over het voortbestaan van de Arnhemmers.

Driessen wijst er op dat Vitesse jaarlijks met flinke tekorten kampt en een lening heeft uitstaan van 155 miljoen bij Oyf. "De club is misschien wel ten dode opgeschreven", zegt hij in een video van de krant. "Oyf heeft ze in de verkoop gezet, maar het erge is: hij heeft niets te verkopen. Het is een achtstefinalist in de Conference League, maar daar staat een negatief eigen vermogen van 155 miljoen euro tegenover." 

"De club is niet meer dan 20, 25 miljoen waard", vervolgt Driessen zijn sombere betoog. "Je beste spelers zijn gehuurd of hebben een aflopend contract", doelt hij op onder meer Loïs Openda, Danilho Doekhi en Riechedly Bazoer. "Je hebt gewoon niets te verkopen. Wie wil nu instappen in een club die jaarlijks tien miljoen of meer tekort heeft. Dat moet je jaarlijks bijleggen voor een club in de Eredivisie, die niet zo aantrekkelijk is als bijvoorbeeld de Premier League."

Driessen concludeert dat Vitesse een veel te grote broek aan heeft. "Ik denk dat er heel weinig kopers zullen zijn. Dan moet je de tering naar de nering zetten, maar dat wordt een heel moeilijk verhaal. Dan gaan we beelden zoals rond AS Roma - Vitesse niet meer zien." Oyf maakte vrijdag bekend dat hij zijn aandelen wil verkopen. Vitesse benadrukte dat de continuïteit van de club gewaarborgd blijft.