Schreuder passeert Lang na akkefietje: 'Daar ga ik niet over liegen'

Schreuder passeert Lang na akkefietje: 'Daar ga ik niet over liegen'

13-03-2022 08:47
25

Club Brugge-trainer Alfred Schreuder bevestigt dat Noa Lang zaterdag voor straf op de bank moest beginnen tijdens de zege op KV Oostende in de Jupiler Pro League. De Nederlandse oefenmeester was niet gediend van het gedrag van zijn 22-jarige landgenoot.

De oud-Ajacied maakte vorige week misbaar na zijn wissel tegen RCF Seraing. Toen hij na ruim een uur gewisseld werd gunde Lang zijn trainer geen blik waardig en zocht hij meteen boos de kleedkamers op. "Er was geen reden waarom hij meteen naar binnen liep. Het is dus zonde dat dit gebeurde, want dit hoefde niet na zo'n mooie avond", liet Schreuder toen al weten.

Het was voor Schreuder ook reden om Lang zaterdag op de bank te zetten. "Ik sprak voor het duel met Oostende een poosje met hem. Hij ging goed om met de situatie", zegt hij na de 1-3 zege van Club Brugge tegen Het Laatste Nieuws. "Het verhaal heeft inderdaad met vorige week te maken, daar ga ik niet over liegen. Maar hij heeft het goed opgepakt."

Uiteindelijk mocht Lang nog tien minuten meedoen. "Je zag bij zijn invalbeurt meteen dat hij beslissend kan zijn. We hebben iedereen nodig en we hebben momenteel de luxe dat we keuzes kunnen maken. Soms gebeuren er nu eenmaal dingen in een seizoen, die je als trainer moet proberen recht te zetten. Uiteindelijk is niemand groter dan het team. Het team gaat boven alles."

"Of het een signaal is naar de rest? Ik ben heel rechtlijnig en wijk niet af van mijn visie. Daar horen dingen bij die ik belangrijk vind", besluit Schreuder. Lang was dit seizoen tot dusver goed voor zes goals en elf assists in de Jupiler Pro League.