Götze wil Schmidt-voorbeeld volgen: 'Het liefst ga ik naar Italië of Spanje'

Götze wil Schmidt-voorbeeld volgen: 'Het liefst ga ik naar Italië of Spanje'

14-03-2022 13:55
133

PSV moet serieus rekening houden met een vertrek van Mario Götze na dit seizoen. De aanvallende middenvelder heeft in een interview zijn toekomstwens uitgesproken. 

De Duitse spelmaker overweegt na het besluit van Roger Schmidt om PSV te verlaten zelf ook een vertrek. "Voor mij als speler is de trainer de belangrijkste persoon in het voetbal", laat hij optekenen door Sports Illustrated. Götze stelt nog altijd één ontbrekende prijs aan zijn palmares toe te willen voegen. "Ik heb altijd gezegd dat ik ooit nog een keer de Champions League wil winnen."

Waar hij zijn carrière het liefst voortzet, laat hij in het ongewisse. Wel wil de technicus op het hoogste niveau blijven acteren. "Ik heb de stap naar Nederland genomen omdat ik na tien jaar in de Bundesliga iets nieuws wilde ontdekken. Het liefst ga ik naar Italië of Spanje, maar de Premier League spreekt mij ook aan." Toch sluit Götze een rentree in Duitsland niet uit. "Het hele pakket moet kloppen. Dan zou dat kunnen gebeuren, maar het is niet zo dat ik denk: ik moet absoluut terug naar de Bundesliga."

Götze beschikt bij PSV nog over een contract tot medio 2024. In 67 wedstrijden voor de Eindhovenaren was de middenvelder tot dusver goed voor zestien doelpunten en evenzoveel assists.