'Als Ajax aan het eind met twee prijzen staat, wordt Onana veel vergeven'

'Als Ajax aan het eind met twee prijzen staat, wordt Onana veel vergeven'

18-03-2022 08:15 Laatste update: 08:36
88

Andre Onana had het al verbruid bij de Ajax-fans door zijn aflopende contract niet te verlengen en in het Champions League-duel met Benfica ging hij ook nog eens pijnlijk in de fout. Toch denken oud-keepers Joop Hiele en Sander Westerveld dat de Kameroener nog belangrijk kan zijn in de titelstrijd.

Volgens Hiele is het niet vreemd dat Onana nog niet in topvorm verkeert. "Keepen is als fietsen: als je het lang niet doet, duurt het daarna even voor je je balans weer vindt. Dat hebben we bij Pasveer, die er eerst volgens velen niets van kon, ook gezien", zegt hij in het Algemeen Dagblad. "Op trainingen krijg je het gevoel van waar ballen vallen niet terug. Dat proces wordt vertraagd door foutjes, die invloed hebben op je vertrouwen. Maar Onana blijft een topkeeper", vult Westerveld aan.

De voormalig sluitpost van onder meer Vitesse en Liverpool denkt dat Onana nog een rol kan spelen in de titelstrijd tussen Ajax en PSV. "Ja, helemaal na deze wedstrijd is hij honderd procent gemotiveerd om goed af te sluiten. Een gestopte penalty of wereldredding tegen Feyenoord zondag of in de bekerfinale en hij is weer het mannetje. En als Ajax aan het eind alsnog met twee prijzen staat, wordt veel, zo niet alles, hem vergeven."