De kans dat ik hier blijf is nihil, maar ik geef nog ieder duel alles voor Ajax

"De kans dat ik hier blijf is nihil, maar ik geef nog ieder duel alles voor Ajax"

20-03-2022 09:50 Laatste update: 13:12
104

Noussair Mazraoui verwacht binnen twee maanden uitsluitsel te geven over zijn toekomst. De 24-jarige rechtsback vertrekt komende zomer hoogstwaarschijnlijk transfervrij bij Ajax, maar zal tot die tijd alles geven voor de Amsterdammers.

Mazraoui wordt voornamelijk in verband gebracht met FC Barcelona, Borussia Dortmund en AC Milan. "Natuurlijk is de naam van de club belangrijk, maar ik kijk ook zeker naar het plan van aanpak. Hoe ik mezelf zie bij de club en hoe groot de concurrentie is. Dat allemaal bij elkaar opgeteld zal uiteindelijk de doorslag geven", zegt hij tegen de NOS. "Het seizoen loopt bijna ten einde. Het zijn nog twee maandjes en in die twee maanden gaat het uitsluitsel komen."

De aanvallende vleugelverdediger beleeft naar eigen zeggen zijn beste seizoen bij Ajax. "Zeker. Dat zie je aan mijn statistieken, Aan het aantal wedstrijden dat ik heb gespeeld, het is voor het eerst in drie seizoenen dat ik bijna alles heb gespeeld. En ook natuurlijk het niveau dat ik constant aantik."

Tijdens het Champions League-duel met Benfica zat Jordi Cruijff, technisch adviseur van Barça, op de tribune in de Johan Cruijff Arena. Mazraoui laat zich er niet door afleiden. "Ik ben absoluut geen bron van onrust. De kans dat ik hier blijf is nihil, ik ga een avontuur in het buitenland aan. Maar ik geef nog iedere wedstrijd alles voor Ajax. Ik trek mijn poot niet in."