Van Gaal wil af van geloof: 'Onze topscorer en onze assistkoning spelen nu niet'

Van Gaal wil af van geloof: 'Onze topscorer en onze assistkoning spelen nu niet'

21-03-2022 23:03
62

Bondscoach Louis van Gaal spreekt spoedig met meerdere spelers van het Nederlands elftal, waaronder Noa Lang. De Nederlander is bij Club Brugge niet verzekerd van een basisplaats en Van Gaal doet rustig aan met hem.

Van Gaal wil de inhoud van de gesprekken niet delen met de media. "Hij is net binnen, maar het gaat jou echt niks aan wat ik met spelers bespreek. Dat is echt privé. Ik heb ook privé gesproken met Georginio Wijnaldum en dat is toeval, omdat ik moest wachten op de persconferentie, maar zo gaat dat", zegt Van Gaal op de persconferentie.

"Vanavond (maandagavond, red.) heb ik zes gesprekken met spelers en morgenavond heb ik er zeven. Ik denk niet dat er een bondscoach geweest is die dat gedaan heeft. Ik spreek ze niet alle 28, want van sommigen vind ik het niet nodig om mee te spreken of doen het heel goed, maar over het algemeen zijn het de spelers waarmee ik iets wil of iets wil veranderen in dat andere systeem. Dat ze zich moeten aanpassen of wat dan ook. Dat is voor de spelers bestemd, en niet voor de media."

Wellicht dat ook Memphis Depay bij Van Gaal op gesprek komt. De spits speelt niet bij FC Barcelona, maar verliest hij daardoor zijn plek in de basis? "Ik heb al eens gezegd dat ik van mijn geloof af moet vallen, want in de tegenwoordige tijd is het zo dat grote clubs grote selecties hebben en dat spelers buiten de boot kunnen vallen. Op dit moment spelen onze topscorer en onze assistkoning niet. En er wil iemand Cruijff, Bergkamp en Van Persie uit de boeken schieten en dat vermogen heeft hij. Moet ik hem dan niet opstellen omdat hij bij Barcelona niet speelt? Hij is wel degene die scoort en assists geeft, dus langzaam moet ik mijn regel schrappen. Maar ik heb natuurlijk wel liever dat ze spelen."