Van Gaal-besluit kwam niet als verrassing: 'Wist dat er een reële kans was'

Van Gaal-besluit kwam niet als verrassing: 'Wist dat er een reële kans was'

23-03-2022 16:10 Laatste update: 24-03-2022 07:30
20

Mark Flekken had voor de interlandbreak al het gevoel dat hij bij afwezigheid van Justin Bijlow en Jasper Cillessen eerste keus zou zijn onder Louis van Gaal. De doelman weet wat hem te doen staat, sinds de bondscoach met de bevestiging kwam. 

Flekken sprak bij zijn aankomst in Zeist kort met Van Gaal. "Dit kan weleens jouw week worden", kreeg de SC Freiburg-sluitpost te horen. "Ik wist dat er een reële kans was dat ik zou gaan spelen. Maar het was toch wel een lekkere binnenkomer, ja", laat Flekken optekenen door het Algemeen Dagblad.

De verwachting is dat Van Gaal tegen Denemarken en Duitsland aantreedt met drie verdedigers. In een soortgelijk systeem speelt Flekken bij zijn club, waardoor hij een voordeel heeft ten opzichte van Joël Drommel en Tim Krul. Gespannen is hij allerminst.  "Ik zal in het veld snel een band moeten opbouwen met de verdedigers en de rest van het team. Hopelijk gaat dat snel, maar daar heb ik wel vertrouwen in."

Flekken vertrok op vroege leeftijd uit Nederland, waardoor hij zichzelf binnen de landsgrenzen nooit heeft kunnen bewijzen. Hij is vastberaden dat deze week te doen. "Ik ben van nature niet iemand die om zich heen schreeuwt. Ik moet het nu op het veld laten zien."