Chelsea op vol Stamford Bridge tegen Real: Blues mogen tickets verkopen

Chelsea op vol Stamford Bridge tegen Real: Blues mogen tickets verkopen

24-03-2022 07:23
7

Chelsea mag toch weer tickets verkopen voor wedstrijden in de Champions League en de FA Cup. De Engelse topclub heeft een nieuwe regeling getroffen met de Britse overheid, meldt onder meer de BBC.

Chelsea heeft sinds 10 maart te maken met strenge sancties, omdat eigenaar Roman Abramovich nauwe banden zou hebben met de Russische president Vladimir Poetin. Er gold onder meer een verbod op de kaartverkoop, maar die wordt nu enigszins versoepeld.

Chelsea mag tickets gaan verkopen voor de duels in de FA Cup en de Champions League én voor uitwedstrijden in de Premier League. Voor thuisduels in de competitie blijft het verbod wel gelden, maar seizoenkaarthouders zijn nog steeds welkom op Stamford Bridge. Overigens moeten The Blues de opbrengst van de kaartverkoop afstaan aan de organisator van de competitie.

Toch is het goed nieuws voor Chelsea. De ploeg van manager Thomas Tuchel kan onder meer gesteund worden door de achterban tijdens de clash met Real Madrid in de kwartfinale van de Champions League op 6 april. In het weekeinde van 16 en 17 april wacht een ontmoeting met Crystal Palace in de halve finale van de FA Cup. 

Chelsea wekte vorige week nog veel verontwaardiging. De Londenaren mochten geen fans meenemen naar het FA Cup-duel met Middlesbrough en stelden daarom voor om het treffen dan maar helemaal achter gesloten deuren te spelen. Onder meer de Championship-club beet fel van zich af.