Onbegrip over NAC-verzet: 'Als ze vijfde staan in Eredivisie wordt Breda gek'

Onbegrip over NAC-verzet: 'Als ze vijfde staan in Eredivisie wordt Breda gek'

02-04-2022 11:40
49

Chris Woerts begrijpt niet dat supporters van NAC Breda tegen een overname door City Football Group zijn. Volgens de sportmarketeer en voormalig commercieel directeur van Feyenoord zouden de Brabanders er alleen maar beter van worden.

Woerts raakte recent in discussie met Hélène Hendriks. De Bredase presentatrice is niet overtuigd van de plannen. "Hélène heeft een keer gesproken met andere mensen die NAC willen overnemen. Ze is een beetje bevooroordeeld", reageert hij bij VI Vandaag. "Ik snap wel dat het een cultclub is, maar ik denk dat negentig procent van de supporters gewoon in de Eredivisie wil spelen. Daar gaan ze blij van worden met City. Anders blijft NAC nog twaalf jaar zoals het nu is."

Woerts denkt dat slechts een kleine groep niet onder de paraplu van Manchester City wil vallen. Volgens hem wordt er te negatief naar de City Football Group gekeken. "Er wordt heel snel gezegd: ze willen dit veranderen, ze willen dat veranderen. Maar zij gaan niets aan de cultuur van de club veranderen en ze gaan niets aan de sfeer van de club veranderen. Het Avondje NAC verandert niet. Zij gaan het technische beleid veranderen, waardoor je een veel sterkere basis krijgt."

De City Football Group gaf in een verklaring aan onder meer de jeugdopleiding van NAC te willen verbeteren en te willen investeren in het eerste elftal. "Daar kan niemand op tegen zijn." Toch is er veel tegenstand. "Ik vind dat echt heel gek. Als NAC straks vijfde in de Eredivisie staat, wordt Breda gek. Ik snap niets van dat negativisme. Ik denk dat de kans groot is dat City straks zegt: bekijk het lekker."