Update: 'Koeman gaat tot en met het WK van 2026 tekenen bij Oranje'

Update: 'Koeman gaat tot en met het WK van 2026 tekenen bij Oranje'

05-04-2022 23:52 Laatste update: 23:08
180

De Telegraaf meldt dat Ronald Koeman Louis van Gaal opvolgt als bondscoach van het Nederlands elftal. Bond en trainer hebben overeenstemming bereikt over een contract dat ingaat op 1 januari 2023.

Het was al de bedoeling dat Koeman het van Van Gaal over zou nemen. Laatstgenoemde doet nog wel het WK in Qatar, daarna zwaait hij af. De gesprekken tussen de KNVB en Koeman zijn in een stroomversnelling gekomen nadat bekend werd dat Van Gaal ziek is.

Volgens De Telegraaf staan de spelers van het Nederlands elftal achter de terugkeer van Koeman bij Oranje en was het voor sommigen zelfs een nadrukkelijke wens. Onder Koeman kreeg Oranje weer kleur op de wangen, de spelersgroep baalde dan ook dat hij vertrok om hoofdtrainer te worden van FC Barcelona, Koemans grote droom. Frank de Boer volgde hem op, maar nam na een mislukt EK weer afscheid.

Een aantal spelers is inmiddels op de hoogte dat Koeman terugkeert bij de KNVB. Het is de bedoeling dat hij zich vanaf 1 januari 2023 weer bondscoach mag worden.

Update: Inmiddels is ook de contractduur van Koeman bekend. Volgens het Algemeen Dagblad zal de aanstaande bondscoach tot en met de zomer van 2026 tekenen bij de KNVB. Dat betekent dat Koeman - indien hij zijn contract uitdient - aan het roer staat bij het EK 2024 en WK 2026. Het eerstgenoemde toernooi wordt georganiseerd in Duitsland , het WK van over vier jaar vindt plaats in Mexico, Canada en de Verenigde Staten.