Slot zet Linssen en Dessers op scherp: 'Tot dusver spitsen langer de kans gegeven'

Slot zet Linssen en Dessers op scherp: 'Tot dusver spitsen langer de kans gegeven'

06-04-2022 14:55
22

Feyenoord kan donderdag weer beschikken over Jens Toornstra in het Conference League-duel met Slavia Praag. De middenvelder sloot dinsdag weer aan op de training na zijn ziekte. 

Dat vertelt trainer Arne Slot op de persconferentie. De Rotterdammers moeten het daardoor alleen nog stellen zonder Lutsharel Geertruida en Philippe Sandler, al is laatstgenoemde ook op de weg terug. "Hij traint weer mee. Verder is iedereen beschikbaar, behalve Justin Bijlow natuurlijk."

Slot gaat ook in op de discussie rond Cyriel Dessers en Bryan Linssen. "Het goede nieuws is dat we twee spitsen hebben die dusdanig presteren dat deze discussie constant op gang komt. Dat is heel prettig. Niet alleen voor mij, maar ook voor Feyenoord", stelt de coach. "Als je het aantal goals optelt dat ze samen gemaakt hebben, is dat indrukwekkend. Daarnaast vind ik het heel belangrijk om te vermelden hoe ze daar zelf mee omgaan. Tot op heden kreeg de teleurstelling nooit de overhand."

"We komen nu in de eindfase van het seizoen", vervolgt Slot. "Tot dusver heb ik de spits langere tijd de kans gegeven, dat geldt eigenlijk voor alle posities. Maar zo kort voor het einde kan ik ook weleens een keuze maken die afhankelijk is van de tegenstander, de vorm en mijn eigen gevoel."