PEC vecht zich terug en legt AZ over de knie: Blauwvingers zijn hekkensluiter af

10-04-2022 21:55 Laatste update: 23:11
172

PEC Zwolle heeft zondagavond drie cruciale punten gepakt in de strijd om degradatie. De Blauwvingers kwamen goed voor de dag tegen AZ en boekten een verrassende 2-1 overwinning. De Alkmaarders lopen daardoor averij op in de strijd om de derde en vierde plek.

Voor PEC en AZ waren de belangen enorm op zondagavond: de thuisploeg probeert degradatie nog steeds af te wenden, terwijl AZ in een felle strijd om een direct Europees ticket verwikkeld is. De wedstrijd begon veelbelovend: beide ploegen werden gevaarlijk en konden tot scoren komen. Na een minuut of twintig kakten PEC en AZ echter in.

Daardoor stond de brilstand nog op het scorebord na de eerste helft. In het tweede bedrijf kwam daar snel verandering in: na 51 minuten won Gervane Kastaneer een kopduel van Sam Beukema, waardoor het raak was. Het was voor Kastaneer zijn eerste officiële doelpunt in meer dan 2,5 jaar tijd.

Na de treffer bleef PEC sterker: zo kreeg Kastaneer nog een goede kans op zijn tweede treffer, maar Peter Vindahl wist dat te voorkomen. De Zwollenaren waren dus hard op weg naar een cruciale overwinning, maar tien minuten voor tijd maakte Vangelis Pavlidis vanuit het niets de 1-1.

De tegentreffer leek hard aan te komen bij PEC, maar in de 86ste minuut wisten de Zwollenaren hun rug te rechten: met een knal van afstand schoot Daishawn Redan in de korte hoek raak. Daarmee bepaalde de aanvaller de eindstand op 2-1. PEC springt nu van de achttiende naar de zestiende plek op de ranglijst. Aan het eind van het seizoen zou dat play-offs betekenen voor de ploeg van Dick Schreuder. AZ ziet de achterstand op concurrenten Feyenoord en FC Twente daarentegen oplopen.