Schmidt: Dat is duidelijk, omdat we over negentig minuten beter waren

Schmidt: "Dat is duidelijk, omdat we over negentig minuten beter waren"

17-04-2022 21:11
111

Roger Schmidt vindt het volledig terecht dat PSV ten koste van Ajax de bekerfinale gewonnen heeft. Over negentig minuten was zijn ploeg simpelweg de betere, zegt hij.

Schmidt was zichtbaar opgelucht na het laatste fluitsignaal. "Het is heel speciaal voor ons. Ik hou van mijn team voor wat ze gedaan hebben. Een geweldige wedstrijd, ze bleven erin geloven en we verdienden te winnen", zegt Schmidt tegen ESPN.

Erik ten Hag vindt dat Ajax de beker had moeten winnen, Schmidt denkt er anders over. "Dat is duidelijk, omdat we over negentig minuten beter waren. Donderdag speelden we nog en we hebben vandaag moeten vechten, maar hebben de wedstrijd ook gecontroleerd. Ajax scoorde uit het niets, daardoor werd het moeilijk, maar we hebben karakter, kwaliteit en mentaliteit getoond. Het is duidelijk dat wij de betere ploeg waren."

Over de bekerfinale wordt soms nog wat lacherig gedaan, terwijl het in Duitsland een absolute hoofdprijs is. Schmidt: "Dit is voor mij een belangrijke prijs. We wonnen ook van Ajax in de Johan Cruijff Schaal en nu weer, fantastisch. Dit wordt een lange nacht."