Feyenoord zet streep door nieuwbouwplannen: 'Financieel niet haalbaar'

Feyenoord zet streep door nieuwbouwplannen: 'Financieel niet haalbaar'

21-04-2022 16:22 Laatste update: 16:52
347

Feyenoord heeft de knoop omtrent de thuishaven doorgehakt: de Stadionclub zet een streep door de verbouwing- en nieuwbouwopties en blijft in De Kuip voetballen. Het Feyenoord City-project is daarmee definitief van de baan. 

In een speciaal ingelaste persconferentie geeft algemeen directeur Dennis te Kloese tekst en uitleg. Hij geeft aan dat Feyenoord zich gaat richten op het opknappen van De Kuip. Financieel gezien bleken verbouwingsopties van het huidige stadion en de nieuwbouwoptie van een stadion aan de Maas niet haalbaar. "Er is altijd gezegd dat de club een nieuw stadion zou willen als dat financiële vooruitgang biedt. Dat is nu, in onzekere tijden, niet het geval. Wij kunnen geen besluit nemen dat de club in moeilijk vaarwater brengt."

"Op dit moment stoppen met nieuwbouw", vervolgt Te Kloese." Jammer dat het nu niet kan. Maar we moeten verder. Het leek mij het juiste moment om daar duidelijkheid over te geven. We gaan ons nu op andere zaken richten." 

Voorlopig blijft Feyenoord zijn wedstrijden in De Kuip spelen. Afgelopen maanden deed het adviesbureau Drees & Sommer onderzoek naar verscheidene opties, waaronder nieuwbouw en renovatie. De enige zekerheid die Feyenoord kan geven, is dat De Kuip een oplapbeurt krijgt.