Ten Hag is lovend over Schreuder: 'Hij is een uitstekende veldtrainer'

Ten Hag is lovend over Schreuder: 'Hij is een uitstekende veldtrainer'

23-04-2022 21:28 Laatste update: 22:23
37

Erik ten Hag vertrekt na dit seizoen naar Manchester United, terwijl Alfred Schreuder wordt genoemd als mogelijke opvolger bij Ajax. De 52-jarige oefenmeester is zeer lovend over zijn voormalige rechterhand, die hem in het seizoen 2018/2019 assisteerde.

"Hij is een uitstekende veldtrainer, die mij zeer geholpen heeft in het eerste jaar om Ajax op het juiste spoor te zetten", zegt Ten Hag over Schreuder tijdens de persconferentie. "Hij heeft heel veel vaardigheden, zeker op het gebied van trainen en coachen."

Ten Hag benadrukt dat Ajax te allen tijde zijn volledige aandacht heeft gehad, ook tijdens de onderhandelingen met Manchester United. "Je moet kunnen schakelen. De aandacht die Ajax nodig had, hebben ze gehad", legt hij uit bij de NOS. "Daar wijk ik ook niet vanaf, daar ben ik heel rigoureus in. Dan moeten clubs maar wachten en dan moeten gesprekken maar wachten. Nu kan ik me helemaal richten op Ajax om ze naar de titel te brengen."

Ten Hag is blij dat de deal met de Premier League-grootmacht rond is, maar wil het daar verder niet over hebben. "Ik begrijp al die vragen heel erg goed, het is eervol. Alleen ben ik op dit moment niet bezig met Manchester United, ik ben bezig met Ajax. Ajax is een geweldige club en ik beleef op dit moment geweldige jaren bij Ajax. Ik heb een geweldige spelersgroep en wij willen goed afsluiten, dus ik zou me daarmee bezig houden en alle aandacht daarop richten."