Britse en Spaanse media omver geblazen: 'City was superieur en soms magisch'

Britse en Spaanse media omver geblazen: 'City was superieur en soms magisch'

27-04-2022 07:05
49

De Britse en Spaanse media hebben genoten van het spektakelstuk tussen Manchester City en Real Madrid. De koplopers van de Premier League en de Primera División worden ondergedompeld in superlatieven na het eerste duel in de halve finale van de Champions League.

Zowel de BBC als Sky Sports rept nu al over een klassieker. Wel is er in Engeland verbazing over het feit dat de ploeg van coach manager Pep Guardiola met slechts één doelpunt verschil won. 'City leverde een prachtig spektakel toen ze lange tijd het doel van Real Madrid onder vuur namen, maar de ploeg van Carlo Ancelotti bleef van het canvas stijgen en bleef op de één of andere manier in de race voor weer een Champions League-finale', aldus de BBC.

'Het was een avond waarop je de adem inhield, dit was alles wat goed is aan voetbal op een verheven niveau en City was soms magisch', vervolgt de BBC, dat The Citizens waarschuwt voor de return in voetbaltempel Estadio Santiago Bernabéu. 'City liet Real ontsnappen en de geschiedenis vertelt ons dat dit een dure fout kan zijn. Het goede nieuws is dat Real bij vlagen overklast werd. City was sneller, gelikter, beter, dreigender.' De omroepen zijn het er over eens dat Kevin De Bruyne de grote man was in het Etihad Stadium. Sky Sports beloont de 'buitengewone' Belg met een 9.

Ook de Britse boulevardmedia, zoals The Sun, spreken van een 'magnificent City' en een 'onmiddelijke klassieker'. 'Het denderende tempo, de adembenemende kwaliteit, het onnadenkende verdedigen en de afwezigheid van enige structuur maakten dit een buitengewone avond', stelt The Sun. 'Het was schitterend, je kon je ogen er niet van afhouden en de return zal je absoluut niet willen missen. Geef ons meer van dit, alsjeblieft!'

In Spanje wordt de veerkracht van Real Madrid geprezen, maar is er ook het besef dat de Koninklijke een flinke portie geluk had. 'Niemand kan Real Madrid doden, het toont de onsterfelijke modus in een geweldige wedstrijd zonder defensie', schrijft AS. 'Ze verloren met 4-3 maar hadden met 8-3 kunnen verliezen. Het is een wonder dat Real - dankzij Karim Benzema - levend uit het duel met het superieure City kwam', geeft Marca toe.

Benzema verdient de credits. 'Door zijn immense talent kwam Real weer tot leven. De Fransman verandert elke bal die hij aanraakt in goud. Met een fraaie Panenka sleepte hij er een waanzinnig resultaat uit', aldus Marca.