Hofland botst met Kamphuis: 'Als mijn zoon een fout maakt, hoort hij het ook'

Hofland botst met Kamphuis: 'Als mijn zoon een fout maakt, hoort hij het ook'

01-05-2022 17:52
66

Willem ll-trainer Kevin Hofland is niet blij met scheidsrechter Jochem Kamphuis. Die keurde de goal van PSV goed, terwijl dat volgens Hofland niet had gemoeten. Hij snapt de regels niet meer.

Volgens Kamphuis ontving Carlos Vinícius de bal uit buitenspelpositie, maar telt dat niet omdat hij de bal terugspeelde en er pas in de aanval daarna gescoord werd. "Ik vroeg het in de rust. Toen kwam er een verhaal dat er een nieuwe aanval op was gezet, maar Vinícius ontving gewoon de bal uit buitenspelpositie, speelde de bal terug en wisselde daarna van kant. Als je hem ontvangt, is het gewoon buitenspel. Dat het een nieuwe aanval was, is duidelijk. Ik vind het bijzonder, want dit was al na twee minuten", zegt Hofland tegen ESPN.

"Ik begrijp de regels niet meer. Misschien moet ik maar iets van bijscholing gaan doen. Misschien moeten ze bij de arbitrage ook maar eens ingrijpen, gewoon een weekend langs de kant. Als mijn zoon een fout maakt op school, krijgt hij dat ook te horen", citeert RTL Nieuws Hofland.