Ajax treedt naar buiten na Overmars-onderzoek: 'Werk maken van cultuurverandering'

Ajax treedt naar buiten na Overmars-onderzoek: 'Werk maken van cultuurverandering'

03-05-2022 17:34 Laatste update: 17:50
247

Ajax heeft zelf gereageerd op de uitkomsten van bureau Bezemer & Schubad, dat is opgestart na het geruchtmakende vertrek van Marc Overmars. De Amsterdammers erkennen dat de interne cultuur moet veranderen.

Overmars vertrok begin februari als directeur voetbalzaken: hij bleek zich schuldig te hebben gemaakt aan grensoverschrijdend appverkeer ten opzichte van vrouwelijke medewerkers. Inmiddels zijn de omgangsvormen op de werkvloer doorgelicht. 'Het onderzoek heeft duidelijk gemaakt dat een aantal vrouwen binnen Ajax is geconfronteerd met ongewenst gedrag. Dit varieert van foute grappen en denigrerende of kwetsende opmerkingen, tot een ongewenste arm om de schouder en ander opdringerig gedrag', laat Ajax weten.

Ajax benadrukt dat er geen klachten zijn ingediend door vrouwelijke werknemers. 'Maar ze melden het wel, want het is duidelijk dat ze er last van hebben. Alle meldsters geven aan dat zij het moeilijk vinden ongewenst gedrag bij vertrouwenspersonen of binnen de organisatie aan de orde te stellen, omdat zij bang zijn voor repercussies. Het onderzoek bevestigt ook de ernstige aard van het eerder gecommuniceerde grensoverschrijdend gedrag van Marc Overmars.'

Reactie RvC
De raad van commissarissen biedt, bij monde van voorzitter Leen Meijaard, zijn excuses aan. "Het spijt ons dat wij deze vrouwen geen veilige werkomgeving hebben kunnen bieden. Samen met de directie en HR gaan we werk maken van de beoogde verbeteringen. De diverse meldingen maken duidelijk dat er werk te doen is, zodat voor iedereen duidelijk is dat ongewenst gedrag niet wordt geaccepteerd."

Ajax onderscheidt hierin vijf speerpunten, laat het weten. De club zet in op preventie, op geschoolde vertrouwenspersonen, op een specifieke klachtencommissie die ingaat op meldingen, op een voorbeeldfunctie voor de top van de organisatie en op scholing door middel van zogeheten awareness trainingen. Integriteitsspecialist Mirjam Decoz zal de leiding over dit project op zich nemen.