De Graafschap en NAC Breda naar play-offs, Almere grijpt mis

De Graafschap en NAC Breda naar play-offs, Almere grijpt mis

6 mei - 21:59 Laatste update: 22:10
Keuken Kampioen Divisie 23 Reacties

NAC Breda en De Graafschap kunnen zich opmaken voor de play-offs om promotie naar de Eredivisie. Almere City FC viste vrijdag achter het net tijdens de laatste speelronde in de Keuken Kampioen Divisie.

Excelsior - NAC Breda 2-2
NAC Breda kon de play-offs nauwelijks nog mislopen, maar had aan een punt tegen Excelsior sowieso genoeg. In die missie slaagden de Brabanders. Odysseus Velanas zette NAC op het goede spoor, maar kort voor rust maakte Thijs Dallinga zijn 32e doelpunt van het seizoen: 1-1. Excelsior nam vervolgens ook de leiding via Reuven Niemeijer, maar in de dying seconds knokte NAC zich naar een punt. Dion Malone trof doel.

NAC is daardoor van de partij tijdens de play-offs. Daarin is ADO Den Haag dinsdag de tegenstander. De Kralingers waren al verzekerd van deelname aan het toetje.

Jong Ajax - De Graafschap 1-1
De Graafschap greep een jaar geleden naast rechtstreekse promotie op bezoek bij Jong Ajax. Ditmaal hadden De Superboeren het niet meer in eigen hand, maar veel last van de Amsterdamse talenten - waar Mohamed Ihattaren mee deed - had De Graafschap lange tijd niet. Sam Hendriks vergat nog om de score te openen, maar even later was het via Jeffrey Fortes raak. De Doetinchemmers gaven de zege echter alsnog weg. Arjany Martha tikte van dichtbij raak.

Het deerde De Graafschap uiteindelijk niet. Maandag komt FC Eindhoven op bezoek op De Vijverberg: het is het startsein voor de play-offs.

Almere City FC  - Jong AZ 0-3
Almere City was ook nog in de race voor de play-offs. De ploeg van Alex Pastoor kon met het nodige geluk nog periodekampioen worden en het ticket van De Graafschap afpakken. Zover kwam het echter niet. Mexx Meerdink, zoon van Martijn Meerdink, deed Almere pijn. Mohamed Taabouni deed met twee treffers een duit in het zakje.

Overige uitslagen
FC Volendam - FC Eindhoven 2-2
FC Emmen - ADO Den Haag 3-0
Jong FC Utrecht - VVV-Venlo 2-3
Roda JC - Telstar 4-3
Jong PSV - FC Dordrecht 1-1
TOP Oss - MVV Maastricht 0-1
Helmond Sport - FC Den Bosch 1-1

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s