'Antwerp-staf krijgt vorm: Overmars haalt oude bekende op bij FC Twente'

'Antwerp-staf krijgt vorm: Overmars haalt oude bekende op bij FC Twente'

18 mei - 06:42
38

Andries Ulderink zit niet lang thuis. De bij FC Twente opgestapte rechterhand van Ron Jans wordt assistent-trainer bij Royal Antwerp FC, waar Marc Overmars technisch directeur is. 

Dat meldt De Telegraaf. Ulderink vertrok dinsdag bij de Enschedese club, omdat hij 'over bepaalde technische zaken andere ideeën heeft'. Jan Streuer, technisch directeur bij Twente, baalde van het vertrek van Ulderink. "Ron Jans, de overige leden van de technische staf, de spelers en ik vinden het uitermate jammer dat Andries deze stap heeft gezet. Hij voelt zich niet meer op zijn plek."

Het opstappen van Ulderink was opvallend, maar kan verklaard worden door de interesse van Antwerp. Overmars en Ulderink kennen elkaar uit hun gezamenlijke tijd bij Ajax en Go Ahead Eagles. Tussen 2008 en 2011 stond de keuzeheer aan het roer in Deventer en twee jaar later kruisten de paden van Ulderink en Overmars opnieuw. In Amsterdam was eerstgenoemde werkzaam als scout en Jong Ajax-trainer. 

Overmars is druk bezig om de technische staf voor volgend seizoen rond te krijgen en kijkt daarbij naar oude bekende. Zo lijkt Mark van Bommel de nieuwe trainer op De Bosuil te worden. 'De oud-trainer van PSV en VfL Wolfsburg is al meerdere keren gesignaleerd in Antwerpen en voor hem ligt een tweejarig contract klaar', klinkt het.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en YouTube!

Plaats een reactie