Huntelaar: 'Als je het over dedicated hebt... Ik denk dat hij bijna niet slaapt'

Huntelaar: 'Als je het over dedicated hebt... Ik denk dat hij bijna niet slaapt'

23 May - 23:16
32

Klaas-Jan Huntelaar ziet voor Erik ten Hag een loodzware taak weggelegd om Manchester United op de rails te krijgen. De rechterhand van Gerry Hamstra bij Ajax heeft desalniettemin vertrouwen in de slagingskans van Ten Hag op Old Trafford. 

Huntelaar speelde in zijn laatste fase als voetballer onder Ten Hag en maakte de keuzeheer de voorbije maanden intern van dicht bij mee. Van United heeft hij geen hoge pet op. "Ik vind Manchester op dit moment matig. Er moet veel gebeuren. Erik zal een drukke zomer krijgen", zegt Huntelaar bij het Ziggo-programma Rondo. De voormalig spits denkt dat Ten Hag zal moeten wennen aan zijn nieuwe omgeving. "Je moet zien hoe het in het buitenland gaat. In Nederland praat je Nederlands en af en toe een keer Engels met buitenlandse jongens. Over het algemeen is alles vertrouwd."

Toch staat voor Huntelaar buiten kijf dat Ten Hag over buitengewone kwaliteiten beschikt als trainer. "Als je het over dedicated hebt... Ik denk dat die man bijna niet slaapt, zo veel beelden kijkt hij. Hij kan het goed neerzetten en tactisch is hij slim. Hij heeft heel veel."

'H2'
Samen met Hamstra heeft Huntelaar al de bijnaam H2 gekregen. De oud-international heeft het naar zijn zin in zijn bestuursfunctie. "Een functieomschrijving doe ik niet echt aan, maar samen met Gerry Hamstra zijn we bezig met het technische beleid", omschrijft hij zijn rol. "We zijn met z’n tweeën lekker bezig en het gaat natuurlijk. We beslissen samen en zo gaat het gewoon. Ieder heeft zijn eigen mening."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s