Spaanse pers: Barcelona stelt verkoop Memphis uit op voorspraak van Xavi

Spaanse pers: Barcelona stelt verkoop Memphis uit op voorspraak van Xavi

30-05-2022 09:21
25

FC Barcelona heeft een mogelijk vertrek van Memphis Depay uitgesteld. Dat meldt Diario Sport maandag. Dat zou zijn gebeurd op voorspraak van trainer Xavi.

Xavi waardeert de veelzijdigheid van Memphis en vindt de Oranje-vedette een toegevoegde waarde zolang er nog geen nieuwe aanvallers zijn aangetrokken, klinkt het. Het is geen geheim dat Barcelona werkt aan de komst van Robert Lewandowski. Slaagt dat transferplan, dan mag Memphis hoogstwaarschijnlijk voor het juiste bedrag vertrekken.

Barcelona heeft met Memphis twee opties, aldus Sport: contractverlenging of een onmiddellijke verkoop. Het contract van de oud-PSV'er in Camp Nou loopt over een jaar af en als hij deze zomer blijft, zal Barça proberen om hem langer te binden. Dat Memphis, die het liefst zou blijven, niet tot de grootverdieners behoort, is een voordeel.

Volgens Sport zou Memphis deze zomer mimimaal twintig miljoen euro moeten kunnen opbrengen. Arsenal en Juventus hebben geïnformeerd naar zijn situatie, terwijl ook Tottenham Hotspur, West Ham United en Newcastle United worden genoemd als mogelijke bestemmingen. Memphis maakte dit seizoen twaalf competitiegoals voor Barça.