'Dat we play-offs moesten spelen, daar kan je ook niet blij mee zijn'

'Dat we play-offs moesten spelen, daar kan je ook niet blij mee zijn'

30-05-2022 19:29
55

AZ-middenvelder Dani de Wit spreekt van een seizoen met twee gezichten voor zijn ploeg. Binnen de selectie heerste een negatieve stemming wegens de vijfde plek in de eindrangschikking van de Eredivisie, al wordt er door het behalen van Europees voetbal tevreden teruggeblikt.

Door de vijfde plaats moest AZ zich via play-offs zien te plaatsen voor Europees voetbal. Dat is na zeges op sc Heerenveen en Vitesse gelukt, waardoor de doelstelling van de Alkmaarders behaald is. "En de halve finale van het bekertoernooi gehaald en overwinterd in Europa. Als je bedenkt wat dit voor seizoen is geweest, dan is het oké. Maar ook niet meer dan dat", laat De Wit optekenen door Voetbal International.

"We willen méér", vervolgt de middenvelder. "Mijn eerste seizoen werden we tweede in de competitie, het jaar daarna derde en nu vijfde. Dat is een dalende lijn. Terwijl we ons willen mengen met de traditionele topclubs." De Wit krijgt bijval van Bruno Martins Indi, die eveneens vindt dat AZ ondermaats gepresteerd heeft. "Dat we play-offs moesten spelen, daar kun je óók niet blij mee zijn. We hadden minimaal op de vierde plek moeten eindigen."