'Het is een schande dat Italië niet naar het WK mag, het is weerzinwekkend'

'Het is een schande dat Italië niet naar het WK mag, het is weerzinwekkend'

03-06-2022 17:32
67

Dat Italië in november en december ontbreekt op het WK in Qatar, is een schande. Dat vindt Roberto Baggio, die ervoor pleit om de Europees kampioen meteen een ticket te geven voor het mondiale eindtoernooi.

Baggio trekt tijdens een evenement in Rome fel van leer over de absentie van La Squadra Azzurra. "Het is een schande dat Italië niet naar het WK in Qatar mag na de overwinning op het EK", zegt de Italiaanse voetballegende, een dag na de nederlaag in de Finalissima tegen Argentinië (0-3). "Ik vind het zelfs weerzinwekkend. Hebben die jongens dan geen beloning verdiend? Ik weet niet hoe ik zou hebben gereageerd als het mij zou overkomen."

De ploeg van Roberto Mancini verkeek zich in de play-offs op Noord-Macedonië, dat vervolgens zelf strandde tegen Portugal. "Ik kan het maar moeilijk accepteren. Door één klein foutje in zo'n wedstrijd tegen Noord-Macedonië, waarin van alles kan gebeuren, moet je thuisblijven?", besluit de oud-speler van Juventus, AC Milan en Internazionale, die zelf 56 interlands speelde.

Overigens hoopt Mancini een frisse start te maken met Italië, maar de bondscoach uit zijn zorgen over de personele problemen in aanloop naar het Nations League-duel met Duitsland van dinsdag. Veel spelers haakten af met fysieke klachten, waaronder Marco Verratti, Lorenzo Insigne, Federico Bernardeschi en Jorginho. Mancini maakt zich echter vooral zorgen over het gebrek aan scorend vermogen.

"Naast Andrea Belotti en Ciro Immobile is Gianluca Scamacca de enige die op reguliere basis gescoord heeft in de Serie A en hij speelt niet eens Europees voetbal. Dus dat is zorgwekkend. Ik kan niet zomaar een nieuwe speler bedenken, we moeten op zoek naar spitsen die er op dit moment gewoon niet zijn in Italië", aldus Mancini.