Verweij: 'Eerste bod Ajax op Bergwijn lachend naar de prullenbak verwezen'

Verweij: 'Eerste bod Ajax op Bergwijn lachend naar de prullenbak verwezen'

03-06-2022 19:53
86

Ajax-watcher Mike Verweij heeft extra details gedeeld over Tottenham Hotspur-aanvaller, Oranje-klant én Ajax-target Steven Bergwijn. Zijn krant, De Telegraaf, pakte vrijdag uit met nieuws over een openingsbod van Ajax.

Tottenham zou twintig à 25 miljoen euro vragen voor Bergwijn. Het eerste bod vanuit Amsterdam is hoe dan ook niet toereikend, meldt Verweij in de Kick-Off Voetbalpodcast van De Telegraaf. "Ajax heeft een eerste bod neergelegd, waarvan de hoogte vijftien miljoen plus bonussen is. Dat is door Tottenham lachend naar de prullenbak verwezen. Ajax moet gewoon meer betalen. Ajax zal er zelf uitkomen met Bergwijn, die heeft een salarisindicatie gegeven. Een vijfjarig contract is echt een formaliteit, normaal gesproken."

Ajax is al vaker bezig geweest met Bergwijn. In januari waren de Amsterdammers concreet, maar bleef een akkoord met Tottenham uit. "Een persoonlijk akkoord is geen probleem, maar dat was het de vorige keer ook niet. Spurs was het grote probleem. Het ligt echt aan Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar (de technische beleidsbepalers, red.), maar vooral aan Susan Lenderink, de financieel directeur, en de raad van commissarissen. Hoever zij zijn bereid te gaan. Als er een akkoord is tussen Spurs en Ajax, dan is Bergwijn de nieuwe Ajax-speler."