'Barça beraadt zich op strenge maatregelen: Braithwaite weigert te vertrekken'

'Barça beraadt zich op strenge maatregelen: Braithwaite weigert te vertrekken'

05-06-2022 08:18
77

FC Barcelona wil vanwege de financiële situatie van overbodige spelers af, maar Martin Braithwaite weigert mee te werken aan dat plannetje. De Deen wil niet vertrekken, waardoor de Catalanen zich beraden op acties.

Dat meldt Diario SPORT. Braithwaite komt niet voor in de plannen van trainer Xavi en lijkt weinig toekomst te hebben in Camp Nou. Desondanks ziet de 31-jarige aanvaller niets in een transfer, hoewel er interesse is van clubs uit La Liga en de Premier League. Onder meer Celta de Vigo en Valencia hengelen naar zijn diensten, maar de Deense international houdt de boot voorlopig dus af.

Barça moet ruimte maken in het salarisbudget om spelers als Robert Lewandowski aan te kunnen trekken en is boos op Braithwaite. Volgens de Catalanen wist de veelzijdige spits al sinds zijn komst in februari 2020 dat hij slechts een tijdelijke oplossing was. Blaugrana waarschuwt dat 'strenge maatregelen' zullen volgen als hij niet alsnog eieren voor zijn geld kiest, stelt SPORT.

Ook spelers als Clément Lenglet, Samuel Umtiti, Óscar Mingueza, Riqui Puig en Miralem Pjanic kregen al te horen dat ze uit moeten zien naar een nieuwe club. Zij zouden zich daar wel schoorvoetend bij neerleggen. Daarnaast loopt Ousmane Dembélé uit zijn contract en is de toekomst van Nederlanders Memphis Depay en Frenkie de Jong niet zeker.