Heerenveen heeft contractnieuws: 'Kan belangrijk worden, zijn we van overtuigd'

Heerenveen heeft contractnieuws: 'Kan belangrijk worden, zijn we van overtuigd'

08-06-2022 14:39
10

Joost van Aken heeft zijn aflopende contract verlengd bij sc Heerenveen. De verdediger tekent voor één jaar bij in Friesland, nadat hij afgelopen winter terugkeerde bij de nummer acht van de Eredivisie.

In de afgelopen maanden kwam Van Aken tot slechts drie duels namens Heerenveen, maar toch heeft de club besloten om zijn verbintenis te verlengen. "Toen we Joost afgelopen winter naar de club haalden, wisten we dat we hem de tijd moesten geven om weer echt fit te worden", legt technisch directeur Ferry de Haan uit tegenover de clubkanalen. "Helaas was die tijd er niet altijd, waardoor hij sneller dan gepland fysiek belast werd en uiteindelijk licht geblesseerd raakte."

"Deze zomer draait Joost vanaf de voorbereiding mee om in het tempo van alle andere spelers weer wedstrijdfit te worden", gaat een duidelijke De Haan verder. "We zijn ervan overtuigd dat een fitte Joost een belangrijke speler voor ons team kan worden."

Van Aken speelde tussen 2010 en 2017 al bij Heerenveen, voordat hij een transfer naar Sheffield Wednesday maakte. De Friezen ontvingen toen drie miljoen euro. Bij Sheffield werd de verdediger verhuurd aan VfL Osnabrück. Toen hij terugkeerde in Engeland, was Van Aken basisspeler. Na een blessure liep het echter minder gesmeerd voor de stopper, waarna hij uiteindelijk weer bij Heerenveen terechtkwam.