'Entertainer' Noa Lang dacht 'showtime' én reageert op veelbesproken interview

'Entertainer' Noa Lang dacht 'showtime' én reageert op veelbesproken interview

09-06-2022 07:55
101

Noa Lang kijkt terug op een goede wedstrijd tegen Wales. Omdat bondscoach Louis van Gaal rouleerde, kreeg de aanvaller van Club Brugge een kans in het Nederlands elftal. Lang reageert ook op de kritiek na zijn interview in de Belgische pers.

Wat Lang dacht toen hij hoorde dat Van Gaal elf keer zou wisselen? "Dan denk je: showtime!", vertelt hij bij de NOS. "Je weet dat het je kans is voor mij en de andere jongens, op een groot podium tegen een goede tegenstander. Laat het dan maar zien. Er zijn vier wedstrijden in de laatste twee weken van het seizoen. De meeste spelers hebben 45 of meer wedstrijden gespeeld, dus kun je moeilijk vier keer met dezelfde elf spelen. We hebben er een goede selectie voor. Voetballend was het niet goed, maar op karakter hebben we gewonnen. Ik heb keihard gewerkt, meters gemaakt en was balvast. Af en toe was het lastig. Het kan altijd beter, maar ik kijk niet ontevreden terug."

Lang wist vorige week alle ogen op zich gericht na een opmerkelijk interview in een Belgische krant, waarin hij nogal hoog opgaf over zichzelf. "Weet je wat het is? Ik zou mezelf niet mogen zijn. Dit is gewoon zoals ik ben. Ik weet hoe erop is gereageerd, maar ik geef zo'n interview ook met een knipoog. Het is hoe ik ben. Noa Lang geeft een interview en dan krijg je Noa Lang. Diep vanbinnen weet ik dat mensen stiekem van zo'n interview genieten, het zou wat zijn als je jezelf niet mag zijn. Ik zeg gewoon wat ik denk, je mag het of je mag het niet. Ik ben ook een beetje een entertainer."