'Roofdier' Gravenberch de hemel in geprezen: 'Dan is het net de dierenwereld'

'Roofdier' Gravenberch de hemel in geprezen: 'Dan is het net de dierenwereld'

14-06-2022 10:13
31

Hans Kraay junior denkt dat Ryan Gravenberch kan slagen bij Bayern München. De bij Ajax vertrokken middenvelder geniet het volste vertrouwen van de analist, die ondanks serieuze concurrentie op het Beierse middenveld vermoedt dat Gravenberch op speeltijd kan rekenen.

"Ik heb altijd de indruk dat als je echt heel goed bent, je overal past", stelt Kraay bij ESPN. De voormalig trainer weet dat het middenveld van Der Rekordmeister met Joshua Kimmich, Leon Goretzka, Jamal Musiala, Thomas Müller en Serge Gnabry al wel overbezet is. "Gravenberch moet komen te spelen op een van de twee controlerende posities. Het lijkt me geen misselijk middenveld als Kimmich en hij in de controle staan. Ze hebben zó veel vertrouwen in hem en hij is zó goed."

Bij Bayern komt Gravenberch de eveneens bij Ajax vertrokken Noussair Mazraoui weer tegen. In theorie kan het helpen dat je bij een nieuwe club met een bekende speelt, al gelooft Kraay daar niet in. "De eerste dagen bij een nieuwe club zijn altijd spannend, maar als je goed bent, is het net de dierenwereld. De roofdieren winnen het van iedereen. Als je goed bent, ben je het roofdier en geven ze je alles. Ze gaan binnen een paar dagen voelen en ruiken dat hij verschrikkelijk goed is, dus de achterste vier geven hem de bal gewoon."