Update: RKC Waalwijk legt keeper vast en verlengt contract van andere keeper

Update: RKC Waalwijk legt keeper vast en verlengt contract van andere keeper

20 juni - 11:34 Laatste update: 11:33
13

Keepersnieuws uit Waalwijk en Zwolle: RKC Waalwijk hoopt zich deze week te versterken met een keeper. Joey Kesting komt over van PEC Zwolle

Dat melden het Brabants Dagblad en RKCNU. De 21-jarige Kesting lijkt bij RKC niet meteen in aanmerking te komen voor een basisplaats in het eerste elftal. Hij heeft zijn debuut voor PEC ook nooit gemaakt. Kesting zat tweemaal op de bank bij het eerste elftal. Kesting was derde keeper in Zwolle en is een ontwikkelingsspeler voor RKC. Etienne Vaessen en Joel Pereira lijken de nummers één en twee te blijven.

De spelers van RKC melden zich deze week voor de eerste training van het seizoen. De club opent het nieuwe Eredivisie-seizoen met een thuiswedstrijd tegen FC Utrecht. In de voorbereiding wordt er onder meer geoefend tegen TOP Oss, NEC en Borussia Dortmund ll.

Update: RKC heeft de komst van Kesting bevestigd. "Joey staat te boek als een keeperstalent. Hij past binnen het RKC-profiel van jonge, ambitieuze speler en hij krijgt hier komend seizoen de kans om zich verder te ontwikkelen", zegt RKC-directeur Frank van Mosselveld.

RKC maakt ook bekend dat het contract van Mark Spenkelink verlengd wordt. De doelman tekent bij tot 2023. Van Mosselveld: "Mark kreeg afgelopen seizoen de kans om zich verder te ontwikkelen en te laten zien. Deze heeft hij met beide handen aangegrepen. We zijn dan ook blij dat hij komend seizoen opnieuw onderdeel uitmaakt van onze keepersgroep."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en te bekijken via YouTube!

Plaats een reactie