FIFA heeft nieuws voor Russische en Oekraïense clubs én voor Feyenoord

FIFA heeft nieuws voor Russische en Oekraïense clubs én voor Feyenoord

21-06-2022 13:07
29

De FIFA handhaaft zijn transfermaatregelen voor niet-Russische spelers in Rusland en niet-Oekraïense spelers in Oekraïne. Ook komend seizoen krijgen spelers de gelegenheid om onder hun contract uit te komen, als gevolg van de oorlog in Oekraïne.

Dat heeft de wereldvoetbalbond dinsdag bekendgemaakt via een statement. Clubs en spelers hebben nog tot het einde van de maand om tot een mondelinge overeenkomst te komen, anders kunnen ze tot 30 juni 2023 hun contract in Rusland of Oekraïne opschorten. 'Hierdoor krijgen spelers en trainers de mogelijkheid om te trainen, te spelen en een salaris te ontvangen. De Oekraïense clubs worden beschermd en buitenlandse spelers en trainers krijgen de mogelijkheid om Rusland te verlaten.'

Deze regel was in de slotfase van het vorige seizoen al van kracht, waardoor spelers als Pontus Almqvist (FC Utrecht), Valentin Cojocaru (Feyenoord), Felipe Pires, David Puclin en Guillem Rodríguez (alle drie ADO Den Haag) naar Nederland komen. Voor Feyenoord is de situatie extra interessant, aangezien het vorig seizoen Jorrit Hendrix en Guus Til al huurde van Spartak Moskou. Technisch directeur Frank Arnesen liet al doorschemeren dat hij naar 'andere mogelijkheden' zocht om Til te behouden.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie