'Merci, Zaka': AZ zwaait Aboukhlal na drie seizoenen en 88 wedstrijden uit

'Merci, Zaka': AZ zwaait Aboukhlal na drie seizoenen en 88 wedstrijden uit

24-06-2022 21:54 Laatste update: 21:58
61

AZ heeft Zakaria Aboukhlal aan regerend Ligue 2-kampioen Toulouse verkocht. Beide clubs hebben de transfer van de Marokkaanse international vrijdagavond bevestigd.

Aboukhlal lag nog één jaar vast bij AZ en een transfer hing al langere tijd in de lucht. "Met meerdere belangrijke doelpunten heeft Zakaria absoluut zijn kwaliteiten getoond en heeft hij zijn waarde voor het elftal laten zien. Bovendien is hij de afgelopen jaren uitgegroeid tot Marokkaans international. We bedanken Zakaria voor zijn inzet voor onze club en wensen hem veel succes in Frankrijk en met zijn interlandcarrière", laat AZ-directeur Max Huiberts weten via de clubsite.

AZ nam Aboukhlal in 2019 voor twee miljoen euro over van PSV. Hoeveel er met deze transfer gemoeid is, laten AZ en Toulouse in het midden. De 22-jarige vleugelaanvaller kwam in drie seizoenen tot twaalf goals in 88 officiële optredens. In de halve finale van de play-offs om Europees voetbal was hij beslissend tegen sc Heerenveen, waarna AZ in de eindstrijd over Vitesse heen denderde.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie