'Ajax praat in Londen met Man U over Martínez, komst Wijndal 'formaliteit''

'Ajax praat in Londen met Man U over Martínez, komst Wijndal 'formaliteit''

4 juli - 06:54
181

Manchester United wil Lisandro Martínez deze week nog herenigen met manager Erik ten Hag, meldt De Telegraaf maandagochtend. De nummer zes van het vorige Premier League-seizoen blijft vasthouden aan 41 miljoen euro plus vier miljoen aan bonussen, Ajax heeft nog steeds een prijs van vijftig miljoen in zijn hoofd: beleidsbepalers Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar hebben echter al met hun Manchester United-collega's gesproken in Londen.

Het duidt erop dat Ajax zich neer gaat leggen bij een vertrek van Martínez, die zelf dolgraag naar de Premier League wil. Arsenal had ook serieuze interesse, maar Manchester United drukt nu door, met de voorbereidingstrip in Thailand en Australië op komst. Ajax had Martínez liever gehouden, maar is bereid om voor 'de juiste prijs' zaken te doen.

Ondertussen moet Owen Wijndal de eerste aanwinst voor het komende seizoen worden. AZ-trainer Pascal Jansen hield tegenover deze website nog een slag om de arm, maar volgens De Telegraaf is de overgang van Alkmaar naar Amsterdam een 'formaliteit'. Ajax is ook nog altijd bezig met Brian Brobbey en Steven Bergwijn, maar die twee transfers komen met heel wat meer moeite tot stand, ondanks een persoonlijk akkoord met beide aanvallers.

Ajax zit nog altijd tien miljoen euro onder de vraagprijs van RB Leipzig, dat 25 miljoen euro in zijn hoofd heeft voor Brobbey. Het binnenhalen van Bergwijn is een waar hoofdpijndossier: de Oranje-international zou Ajax verkiezen boven het eveneens geïnteresseerde Everton, maar Ajax komt er maar niet uit met Tottenham Hotspur.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Podimo, Spotify en Apple Podcast