Dessers zet deur naar Feyenoord open: 'Die is nog niet helemaal dicht'

Dessers zet deur naar Feyenoord open: 'Die is nog niet helemaal dicht'

07-07-2022 17:30
91

De deur richting Feyenoord leek dicht voor Cyriel Dessers, maar de spits heeft hem toch weer op een kiertje gezet. Omdat Feyenoord de koopoptie niet lichtte, is hij weer terug bij zijn broodheer KRC Genk. Maar voor hoe lang?

Het verhaal is bekend: Dessers heeft een ijzersterk seizoen achter de rug en Feyenoord kon hem voor vier miljoen euro kopen van Genk. De koopoptie werd echter niet gelicht. Terugkeren bij Genk ziet Dessers niet als staf. "Momenteel is mijn enige zorg fit blijven en me focussen op de eerste competitiewedstrijd van Genk. Club Brugge. De rest heb ik toch niet in de hand", zegt Dessers tegen Het Belang van Limburg.

"Ik zie wel wat er komt. Ik ga rustig om met die situatie. Na acht jaar profvoetbal heb ik immers al van alles gezien en meegemaakt. Plannen, kan je als voetballer eigenlijk niks. Belangrijk is dat je je niet van de wijs laat brengen door die situatie", zegt Dessers.

Feyenoord
De kans bestaat dat Feyenoord en Dessers alsnog met elkaar in zee gaan. Althans, dat zegt Dessers zelf. "Ik heb in Rotterdam een uitzonderlijk jaar beleefd. Het contact met Feyenoord is nog altijd heel goed. Ik hoor Arne Slot, een topcoach, nog regelmatig. Die deur is dus niet helemaal dicht. Maar ik laat het rustig op mij afkomen. Vorig jaar was het spannend tot 31 augustus. Die dag heeft me een paar jaar van mijn leven gekost, denk ik. Hopelijk wordt me dat nu bespaard en weet ik nu vroeger waar ik aan toe ben, als er alsnog een transfer komt."